Forest zet opnieuw grote stap richting Premier League-rentree

Reacties

Nottingham Forest heeft op bezoek bij Sheffield United goede zaken gedaan in de play-offs om een Premier League-ticket. In de slotfase maakte de thuisclub echter nog een belangrijke aansluitingstreffer.

Forest zet opnieuw grote stap richting Premier League-rentree
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
1 - 2
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Forest eindigde dit seizoen als vierde in het Championship, waardoor het in de play-offs werd gekoppeld aan nummer vijf Sheffield United. Al na tien minuten konden de fans van de bezoekers juichen, want Jack Colback opende de score. Nadat doelman Wesley Foderingham in eerste instantie nog redding bracht op een inzet van Philip Zinckernagel, was de voormalige middenvelder van Newcastle United er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een fantastische start van de wedstrijd voor Nottingham Forest, dat in het seizoen 1998/99 voor het laatst actief was in de Premier League en begin deze eeuw zelfs nog drie jaar in de League One speelde. En dat terwijl in 1979 en 1980 nog twee keer het toernooi om de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League, werd gewonnen. De enkelvoudige kampioen van Engeland zakte daarna ver weg, al eindigde het in 1994/95 nog eens als derde op het hoogste niveau.

Vijf jaar geleden werd Forest overgenomen door Evangelos Marinakis, die ook de eigenaar is van Olympiakos Piraeus, en een terugkeer op het hoogste niveau was zijn grote ambitie. Die kwam zaterdag weer iets dichterbij, want in de 71ste minuut zorgde Brennan Johnson voor 0-2. Het was alweer het achttiende doelpunt dit seizoen van het twintigjarige talent, dat al sinds 2009 actief is voor Nottingham Forest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de extra speeltijd kwam Sheffield United terug in de wedstrijd via Jack Robinson, waardoor de return nog wat meer spanning krijgt. Dinsdag mag Forest het op eigen City Ground afmaken, waarna in de finale van de play-offs, die op zondag 29 mei wordt afgewerkt op Wembley, de winnaar van het tweeluik tussen Luton Town en Huddersfield Town wacht. Die clubs speelden vrijdag in de heenwedstrijd met 1-1 gelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sheffield United
Meer over Sheffield United
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.