'Agent van Rooney in de problemen na betalen salarissen bij Derby'

Reacties

De Engelse voetbalbond is een onderzoek gestart naar Paul Stretford, de zaakwaarnemer van onder anderen Wayne Rooney. De 64-jarige agent zou in het geheim een deel van de salarissen bij het noodlijdende Derby County hebben betaald. Stretford werkt mee aan het onderzoek van de FA.

'Agent van Rooney in de problemen na betalen salarissen bij Derby'
© Pro Shots

The Telegraph pakt uit met een verhaal over Stretford, die in mei een cheque van ruim 1,8 miljoen euro zou hebben uitgeschreven zodat Derby County de salarissen van die maand kon betalen. De naar de League One gedegradeerde club kampt met financiële problemen en wacht op een overnamekandidaat. Stretford zou de club hebben geholpen vanwege zijn band met Chris Kirchner, die Derby graag wilde overnemen. Zijn eerste poging mislukte echter.

Kirchner had aanvankelijk beloofd om de salarissen van mei te betalen. Toen de overname later in de maand op losse schroeven kwam te staan, sprong Stretford naar verluidt bij om Kirchner uit de brand te helpen. De Engelse voetbalbond doet nu onderzoek naar belangenverstrengeling van Stretford. Rooney is een van zijn cliënten en was destijds manager van Derby. Vorige week diende de trainer zijn ontslag in.

Is er inderdaad sprake van belangenverstrengeling, dan heeft Stretford de regels van de FA overtreden. De zaakwaarnemer kan in dat geval een boete verwachten. In het ergste geval kan zijn licentie als belangenbehartiger tijdelijk worden afgepakt. Bronnen dicht bij de agent laten aan The Telegraph weten dat Stretford simpelweg het noodlijdende Derby wilde helpen. Zowel Stretford als de FA wilde niet reageren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.