Rooney neemt ontslag na 'achtbaan van emoties'

Reacties

Wayne Rooney is niet langer de manager van Derby County. The Rams maken bekend dat de oud-international zijn contract heeft ingeleverd.

Rooney neemt ontslag na 'achtbaan van emoties'
© Pro Shots

De 36-jarige Rooney had nog een verbintenis voor één seizoen, maar dient die dus niet uit. Hij stond sinds november 2020 aan het roer in het Pride Park Stadium. In april degradeerde hij met Derby naar de League One, met name door een straf van 21 minpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rooney gaf eerder aan best te willen blijven. 'Ik werk hier graag. De spelers en fans hebben zich altijd bijzonder positief opgesteld.' Toch kiest hij nu eieren voor zijn geld.

'Mijn tijd bij de club was een achtbaan van emoties, maar ik heb van de uitdaging genoten', reageert Wazza. 'Ik vind dat de club nu geleid moet worden door iemand met frisse energie, door iemand die niet beïnvloed is door de gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar.' Derby kreeg vanwege financieel wanbeleid immers strafpunten opgelegd en is nog op zoek naar een nieuwe koper.

Rooney doet daarvoor ten slotte nog een oproep: 'Ik weet dat er nog steeds geïnteresseerden zijn die Derby County willen overnemen. Tegen hen zeg ik: Derby is een geweldige club met een geweldige geschiedenis en geweldige fans. Ik wens de club het allerbeste voor de toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.