Derby County staat op omvallen: EFL stapt in verkoopproces

Reacties

De tijd begint serieus te dringen voor Derby County. De club staat er financieel zeer slecht voor en kreeg maandag slecht nieuws te verwerken. Chris Kirchner, de potentiële nieuwe eigenaar van de club, kreeg niet op tijd geld bij elkaar om de club te kopen en is afgehaakt. Na dit nieuws heeft competitieorganisator EFL ingegrepen.

Derby County staat op omvallen: EFL stapt in verkoopproces
© Pro Shots

Derby County degradeerde dit seizoen uit het Championship, maar was zonder puntenstraffen veilig geweest. De club van manager Wayne Rooney moest echter 21 punten inleveren vanwege de financiële wanorde en eindigde daardoor als nummer 23 in het Championship.

Richting het slot van de competitie werd er al veelvuldig gesproken over een nieuwe eigenaar van Derby County, maar dat verhaal is nog steeds aan de gang. Tot grote verbazing en wanhoop van de EFL. Zij zien serieuze problemen richting het nieuwe seizoen en hebben dan ook zorgen uitgesproken over de toekomst van Derby County.

'De EFL maakt zich steeds meer zorgen dat de aanhoudende vertraging in het verkoopproces een reëel risico vormt voor de integriteit van de competitie voor volgend seizoen. Het schema van het seizoen 2022/23 wordt over minder dan twee weken vrijgegeven en nu moet Derby County gaan handelen in het belang van de EFL.'

De organisator van het Championship, de League One en League Two heeft daardoor besloten in het verkoopproces van Derby County te stappen. Dit betekent dat de EFL op de hoogte wordt gebracht van alle correspondentie tussen club en potentiële eigenaren. 'Er zijn proactieve maatregelen nodig om de toekomst van de club als lid van de EFL veilig te stellen', doelt de organisatie op het mogelijke omvallen van Derby County.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.