Foden wel, Greenwood niet: Southgate geeft uitleg over selectiebeleid

Reacties

Voor de aankomende interlands is er in de Engelse selectie geen plaats voor Mason Greenwood. Gareth Southgate ontkent dat dit iets te maken heeft met de ophef die in de vorige interlandperiode ontstond rondom de jonge aanvaller. Phil Foden is immers wél gewoon bij.

Foden wel, Greenwood niet: Southgate geeft uitleg over selectiebeleid
© Pro Shots

Foden en Greenwood werden in september naar huis gestuurd, nadat het duo twee vrouwen had uitgenodigd op de hotelkamer in IJsland. Dit was in strijd met de coronaregels. Foden en Greenwood boden hun excuses aan, maar Southgate had de jongelingen niet nodig in de interlands van oktober.

Voor de ontmoetingen met Ierland, België en Cyprus in november mag Foden zich wel weer melden, maar Greenwood niet. 'Het is natuurlijk niet zo dat zij altijd in een paar komen', maakte Southgate duidelijk. 'Het zijn individuele spelers met hun eigen kwaliteiten. Phil heeft de laatste tijd veel wedstrijden gespeeld, terwijl Mason juist wat minder in actie is gekomen bij Manchester United.'

'Ik heb een goed gesprek gehad met Ole Gunnar Solskjaer over zijn ontwikkeling en ik denk dat het beter is voor Mason om nu even bij zijn club te blijven, om daar verdere stappen te zetten', vervolgde Southgate. 'Maar ze waren allebei beschikbaar, ik denk niet meer terug aan september. Dat is gedaan. Ik weet zeker dat Phil én Mason erg goede spelers zullen gaan worden.'

De negentienjarige Greenwood was afgelopen weekend nog basisspeler bij United, in de competitietopper tegen Arsenal. Hij kon een 0-1 nederlaag niet voorkomen. Bij de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir moest Greenwood genoegen nemen met een invalbeurt. Ook dit duel werd verloren door United: 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.