Flitsend Ajax laat geen spaan heel van Vitesse

Reacties

Ajax heeft zich woensdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales van het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Amsterdammers waren in eigen huis veel te sterk voor Vitesse.

Flitsend Ajax laat geen spaan heel van Vitesse
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
Vitesse
Vitesse

In aanloop naar de bekerwedstrijd in de Johan Cruijff Arena ging het in Amsterdam uiteraard weinig over het duel met Vitesse. Het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars kwam hard aan, zo vertelde trainer Erik ten Hag vlak voor de aftrap. 'Het leed dat de gedupeerde vrouwen is aangedaan, dat raakt ons allemaal in het diepst van onze ziel. Ik vind het zwaar, maar ik moest me ook weer op de wedstrijd richten.'

Bij die wedstrijd kon Ten Hag nog niet beschikken over Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Maar ook zonder dat duo kende Ajax een sterke start. Na iets meer dan een kwartier vond Dusan Tadic de diepte bij Antony. De Braziliaan snelde op het Vitesse-doel af en klopte Jeroen Houwen met een schuiver in de verre hoek.

Daarna was het de beurt aan Sébastien Haller. De 27-jarige spits was in de dertigste minuut het eindstation van een fraaie aanval, het voorbereidende werk was van Antony en de gevoelvolle assist kwam van Davy Klaassen. Kort na rust maakte Haller er ook 3-0 van op aangeven van Steven Berghuis.

Die treffer bleek de genadeklap voor Vitesse, dat het toch al zwaar had. In de 51ste minuut maakte Tadic er vervolgens alweer 4-0 van met een prima vrije trap in de bovenhoek. De vijfde Ajax-goal kwam van Antony. De Braziliaan kreeg de bal van Tadic en had vervolgens alle ruimte om naar binnen te komen, de bal goed te leggen en hem feilloos in de verre bovenhoek te plaatsen.

De reprise van de bekerfinale van vorig seizoen werd zo een eenvoudige prooi voor Ajax. Ten Hag maakte van de gelegenheid gebruik om onder anderen Edson Álvarez en Lisandro Martínez wat rust te geven. Zo kon Mohammed Kudus zijn rentree maken. Vitesse kwam niet meer tot een eretreffer.

Door de eclatante zege zet Ajax een volgende stap richting de derde bekerzege sinds de komst van Ten Hag eind 2017. In de halve finale wacht een uitwedstrijd tegen AZ of de winnaar van het duel tussen NEC en Go Ahead Eagles.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.