Flinke opsteker voor Van Marwijk in aanloop naar WK

Reacties

Bert van Marwijk heeft zijn eerste zege als bondscoach van Australië binnen. The Socceroos wonnen vrijdag in het Oostenrijkse Sankt Pölten vriendschappelijk van Tsjechië: 4-0.

Flinke opsteker voor Van Marwijk in aanloop naar WK

Voor Van Marwijk was het duel met de Tsjechen zijn derde als technisch eindverantwoordelijke bij Australië. In maart werd het eerste duel verloren van Noorwegen met 4-1 en vervolgens bleef het tegen Colombia 0-0.

Op Oostenrijkse bodem waren de Tsjechen, die niet van de partij zijn op het WK in Rusland deze zomer, in de beginfase de bovenliggende partij. Zo moest doelman Mat Ryan, die Feyenoord-goalie Brad Jones op de bank hield, reddend optreden bij een poging van Jan Kopic. Na de onwennige opening kwam de formatie van Van Marwijk wel beter in de wedstrijd. In de 32ste minuut leidde dat tot de 1-0. Na terugleggen van Robbie Kruse kon Mathew Leckie van dichtbij de score openen. Ondanks een schietkans voor Aaron Mooy bleek dat ook de ruststand.

In de tweede helft was het al gauw opnieuw raak voor The Socceroos. Spits Andrew Nabbout luisterde zijn derde interland op met een goal. Hij ontfutselde de klungelende Jakub Jugas de bal en schoot tegendraads raak. De aanvaller van Urawa Red Diamons toonde zich zo aan Van Marwijk, die hem in maart tegen Noorwegen nog zijn debuut had gegund.

De Tsjechen vonden het in de slotfase allemaal wel best en zagen Australië eenvoudig uitlopen naar 3-0. Leckie bekroonde zijn goede optreden door zichzelf met een kapbeweging de ruimte te verschaffen om in de korte hoek raak te schieten. Jugas sloot zijn zeer ongelukkige debuutduel in stijl af. Hij tekende met een eigen goal voor de 4-0 eindstand, een voorzet verdween via hem in het doel. 

Voor Van Marwijk wacht nu eerst de taak zijn voorlopige selectie van 27 man terug te brengen naar een keurkorps van 23 man. Die laatste schifting volgt dit weekend. Daarna is het duel met Hongarije van volgende week zaterdag de laatste oefenwedstrijd. Op het WK wacht Van Marwijk in Groep C duels met Frankrijk, Denemarken en Peru.

De opstelling die Van Marwijk het veld instuurde:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.