Flick meteen de geschiedenisboeken in bij Bundesliga-hervatting Bayern

Reacties

Bayern München bezorgde trainer Hansi Flick zondag meteen een nieuw record bij de hervatting van de Bundesliga. Met twee goals tegen 1. FC Union Berlin staat het totaal onder de oefenmeester nu op vijftig competitiegoals in zestien wedstrijden. Dat aantal haalde nog geen enkele Bundesliga-trainer zo snel.

Flick meteen de geschiedenisboeken in bij Bundesliga-hervatting Bayern
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
0 - 2
Bayern München
Bayern München

Voorlopig heeft de clubleiding van Bayern absoluut geen spijt van de vaste aanstelling van Flick, die eerder assistent was van Niko Kovac en na diens ontslag interim-trainer werd. Dat deed hij zo goed, dat Bayern hem in april voor nog drie jaar aan zich bond.

Onder leiding van Flick is het spel van Der Rekordmeister aanzienlijk verbeterd en werd er alleen in de beginweken verloren, van Bayer Leverkusen (1-2) en Borussia Mönchengladbach (2-1). Het laatste verlies dateert alweer van 7 december.

Met Flick aan het roer kwam Bayern terug op kampioenskoers. De ploeg staat na zondag weer vier punten los van nummer twee Borussia Dortmund. De zege op Union was eenvoudig, maar ook weinig sprankelend in het lege stadion in Berlijn. 'Ik ben tevreden met het resultaat, maar iedereen kan nog wel beter dan dit', zei Flick dan ook na afloop tijdens de persconferentie.

Robert Lewandowski maakte zijn rentree bij Bayern nadat hij voor de coronacrisis drie wedstrijden moest missen vanwege een blessure. De Poolse spits opende tegen Union de score door een strafschop te benutten: zijn 26ste competitietreffer van het seizoen. Flick denkt dat Lewandowski het in zich heeft om een stokoud record van Gerd Müller te verbeteren.

Müller scoorde in het seizoen 1971/72 liefst veertig keer in de Bundesliga, een aantal dat nooit door iemand anders werd gehaald. Hoewel Flick het lastig acht, denkt hij wel dat Lewandowski het kan. 'Hij heeft nog acht wedstrijden. Het zal niet makkelijk zijn, maar hij heeft de kwaliteiten om dit te doen. Als iemand het kan, is hij het wel.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.