Flemming maakt afspraken met Fortuna: 'De rol van Guus Til past mij ook'

Reacties

Zian Flemming (23) verwacht zijn sterke seizoen bij Fortuna Sittard komende zomer te kunnen verzilveren. De aanvallende middenvelder heeft met zijn club afspraken gemaakt zodat hij ditmaal wél een transfer kan maken.

Flemming maakt afspraken met Fortuna: 'De rol van Guus Til past mij ook'
© Pro Shots

Een jaar geleden dwarsboomde Fortuna een overgang naar Nottingham Forest uit Engeland en daarna het Italiaanse Empoli, tot frustratie van Flemming. In de winterstop was zijn Limburgse werkgever niet onder de indruk van biedingen van Huddersfield Town en Millwall. De laatste club had 1,7 miljoen euro over voor de Amsterdammer. Flemming focuste zich op Fortuna, leverde als topscorer een cruciale bijdrage aan handhaving en voelt zich nu klaar voor een volgende stap. 'Hopelijk komen er nog mooiere clubs nu', zegt hij in een groot verhaal in VI en op VI PRO.

Fortuna heeft beloofd mee te werken aan een transfer van Flemming, die nog twee jaar onder contract staat. Hij moet miljoenen opleveren, maar er zijn wel afspraken gemaakt over een voor beide partijen redelijke prijs. Vanuit het Championship wordt nog steeds gelonkt naar de ex-Ajacied.

Fortuna-trainer Sjors Ultee vindt dat Flemming zich in andere competities meer kan onderscheiden. 'Zit zeker wat in. Aan de andere kant laten die Engelse clubs juist weten: omdat jij het Championship fysiek aankunt, kun je bij ons op techniek en inzicht het verschil maken. Mocht ik een keuze hebben tussen bijvoorbeeld Engeland en Italië, dan zal ik spelers benaderen die daar spelen of hebben gespeeld. Ik doe alles weloverwogen. Ga ook niet voor het geld ofzo. Het allerbelangrijkste zijn het plan en het vertrouwen.'

Ook in Nederland ziet hij nog genoeg mogelijkheden om verder te groeien. Flemming wordt in de pers regelmatig gelinkt aan Feyenoord, maar meer dan geruchten zijn het vooralsnog niet. 'Het lijkt me gaaf om onderdeel te zijn van een team dat zo goed en attractief voetbalt. De rol die Guus Til nu heeft, past mij ook.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Flemming
Meer over Z. Flemming
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.