Fledderus verruilt voetbalschoenen voor maatpak

Reacties

Na vijftien jaar profvoetbal zet Mark-Jan Fledderus een punt achter zijn actieve carrière. Bij zijn laatste werkgever Heracles Almelo treedt Fledderus als assistent toe tot het directieteam. Hij gaat Nico-Jan Hoogma (algemene en technische zaken) en Rob Toussaint (commercie) ondersteunen, waarbij de nadruk komt te liggen op het technische vlak en algemene zaken.

Fledderus verruilt voetbalschoenen voor maatpak

Op 29 mei 2003 maakte Fledderus in dienst van SC Heerenveen zijn debuut in de Eredivisie. Tegen Ajax (3-0 verlies) kwam hij twintig minuten voor tijd in het veld. Fledderus kende een stroeve start van zijn carrière, want in Friesland kwam de middenvelder tot slechts vier wedstrijden. Hij werd in 2004 verhuurd aan Telstar en na die huurperiode in de Jupiler League ging FC Groningen aan de haal met de transfervrije Fledderus. Vervolgens speelde Fledderus nog voor enkele jaren voor Heracles en Roda JC.

In 2014 keerde Fledderus terug in Overijssel, nadat hij het jaar daarvoor Roda JC eigenhandig behoedde voor degradatie. In de play-offs tegen Sparta Rotterdam scoorde Fledderus twee keer uit een vrije trap, waardoor Roda met 2-1 won en behouden bleef voor de Eredivisie na de 0-0 in het heenduel. Het seizoen daarna degradeerden de Limburgers echter als hekkensluiter, waarna Fledderus terugkeerde op het oude nest.

Europees voetbal
In de twee seizoenen die volgen is Fledderus basisspeler. Kroon op zijn werk is het behalen van Europees voetbal met Heracles. In de tweede ronde van de play-offs wordt FC Utrecht verslagen, waardoor de formatie uit Overijssel zich dit seizoen mocht melden in de voorrondes van de Europa League. Fledderus komt echter geen enkele minuut in actie en tegen FC Arouca gaat Heracles roemloos ten onder in het tweeluik (1-1 en 0-0). Dit seizoen stond voor Fledderus in het teken van blessureleed. De middenvelder, die ook als linksback werd ingezet in het Polman Stadion, kwam tot slechts vier competitiewedstrijden. Hij was het afgelopen half jaar uit de roulatie met een kruisbandblessure.

Fledderus blijft na het beëindigen van zijn carrière behouden voor Heracles. Hij gaat aan de slag als assistent van de directie. 'Mark-Jan kent de club, heeft een goede opleiding achter de rug en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zich verder kan ontwikkelen bij ons', stelt scheidend voorzitter Jan Smit op de clubwebsite. In zijn nieuwe rol zijn Heracles en Fledderus een contract voor onbepaalde tijd overeengekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.