Fledderus haalt oude bekende Van Hintum naar Groningen

Reacties

FC Groningen heeft Bart van Hintum vastgelegd. De 32-jarige linksback heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij De Trots van het Noorden.

Fledderus haalt oude bekende Van Hintum naar Groningen

Het contract van Van Hintum bij Heracles Almelo liep deze zomer af en dus was de verdediger transfervrij. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zag zijn kans schoon om de ervaren vleugelverdediger gratis over te nemen van zijn oude club.

Van Hintum speelde de afgelopen twee seizoenen voor Heracles, daarvoor was hij actief voor Gaziantepspor, PEC Zwolle, FC Dordrecht en TOP Oss. In totaal heeft de linkspoot 130 Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam. Van Hintum is in Groningen de opvolger van Tim Handwerker. De Duitser werd het afgelopen seizoen gehuurd van 1. FC Köln, maar is nu vertrokken naar 1. FC Nürnberg. Van Hintum zal komend jaar de strijd aangaan met de tien jaar jongere Amir Absalem voor de linksbackpositie.

Fledderus geeft op de clubsite van Groningen uitleg over het aantrekken van Van Hintum: 'Onze huidige selectie is jong en talentvol en wij vonden het belangrijk hieraan ervaring toe te voegen. Niet alleen in leeftijd, maar ook in het aantal gespeelde wedstrijden. Bart heeft beide. Met zijn meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal kent hij het klappen van de zweep. Een Nederlandse jongen, die heel bekend is met de Eredivisie. Wij zien voor hem een belangrijke rol weggelegd op zowel het veld als in de kleedkamer en dat laatste is een niet te onderschatten factor binnen een team.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.