Flaterende Fer snapt fluitende Feyenoord-fans: 'Ik had mijn avond niet'

Feyenoord is door naar de derde voorronde van de Conference League, maar bijna beleefde Leroy Fer een rampavond. De aanvoerder ging twee keer de mist in en gaf daarmee goals weg, iets waar hijzelf na afloop dan ook kritisch over was.

Feyenoord
3 - 2
Drita
Drita

Na de 0-0 van vorige week in Kosovo volgde er voor Feyenoord donderdagavond een zéér benauwde 3-2 zege op FC Drita. Grote man was hattrickheld Guus Til, maar de schlemiel leek Fer te worden. De aanvoerder staat sinds een paar weken centraal achterin, een keuze van trainer Arne Slot. Op die positie maakte hij in De Kuip twee fouten, waaruit de bezoekers ook twee keer scoorden en zo een 1-0 achterstand omdraaiden naar een 1-2 voorsprong.

'Ik had mijn avond zeker niet, vooral niet in de eerste helft', gaf hij na afloop toe tegenover ESPN. 'Ik maakte twee fouten, daar vielen twee goals uit. Natuurlijk ben ik blij dat we naar de volgende ronde zijn, maar als ervaren speler en aanvoerder wil je dit soort fouten niet maken. Zeker niet in dit soort wedstrijden. Dat is iets voor mij, om hard aan te werken.'

In de rust baalde Fer als een stekker, gaf hij toe. 'Maar toen ben ik goed geholpen. De jongens stonden allemaal achter me, de trainer ook. Hij gaf aan dat dit soort fouten kunnen gebeuren. "Op naar de tweede helft, geef alles", zei hij. Na rust ging het beter. Maar toch: die fouten wil je gewoon niet maken.' Overigens nam Slot zijn captain na afloop in bescherming.

De supporters van Feyenoord lieten voor rust echter duidelijk blijken dat ze niet te spreken waren over het optreden van Fer: hij werd uitgefloten. 'Zij waren teleurgesteld, zij wilden ook een mooie avond met goed voetbal, zonder fouten. In de eerste helft waren ze kritisch, maar in de tweede helft hebben ze ook laten zien wat voor kracht ze voor ons kunnen zijn.'