Been kraakt Kökcü: 'Het is gewoon veel te weinig'

Reacties

Mario Been heeft na de zwaarbevochten overwinning van Feyenoord op FC Drita zijn onbegrip uitgesproken over het spel van Orkun Kökcü. 'Elke bal is nagenoeg balverlies bij hem.'

Been kraakt Kökcü: 'Het is gewoon veel te weinig'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Drita
Drita

Met hangen en wurgen won de ploeg van Arne Slot donderdagavond uiteindelijk van de nummer twee van Kosovo. Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been was namens ESPN aanwezig in De Kuip en was met name kritisch op het middenveld van de Rotterdammers.

'Ik heb weer naar Kökcü zitten kijken... Elke bal die hij heeft is nagenoeg balverlies. En elke bal wil hij moeilijker spelen en nóg moeilijker spelen. Dan kom je er niet meer uit. Dan mag je god op je blote knieën danken dat Til er drie in schopt', concludeerde Been. Hij vindt de jonge leeftijd van Kökcü (20) geen verzachtende factor.

'Deze jongen speelt al twee, drie jaar in Feyenoord 1. Dan verwacht je op een gegeven moment toch wel ietsje meer. Hij is Turks international, een jongen die Feyenoord graag wil behouden, dat begrijp ik ook allemaal wel, maar ik kan nog steeds niet zien waar hij het verschil maakt. Daar beoordeel ik hem op. Ik heb hem nu weer een aantal wedstrijden gezien en hij blijft volharden in dezelfde fouten', aldus Been.

'Constant balverlies lijden, op die positie is dat gewoon niet mogelijk, dat mag gewoon niet. Hij is één van de mensen die de bal gaan halen en van daaruit het spel moeten verleggen. Hij moet de mensen aan het werk gaan zetten, maar dan is hij zó slordig in zijn passing', zei Been.

'Scorend vermogen: nul. Assists: nul. Dan is het gewoon veel te weinig. Ik zat te denken: waarom breng je Antonucci niet even? Die heeft nog wat creativiteit in de kleine ruimte. Maar bij Kökcú is het gewoon veel te weinig op dit moment', was de conclusie van Been.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.