Finse EK-selectie met hoog 'oranje-gehalte', racisme-slachtoffer mee

Reacties

Ook Finland heeft zijn definitieve EK-selectie ingediend op de dag van de deadline. Liefst zes spelers met een verleden in Nederland zijn opgenomen in het keurkorps van bondscoach Markku Kanerva.

Finse EK-selectie met hoog 'oranje-gehalte', racisme-slachtoffer mee
© Pro Shots

Het gaat om Joona Toivio (ex-AZ), Jukka Raitala (ex-SC Heerenveen), Leo Väisanen (ex-FC Den Bosch), Fredrik Jensen (ex-FC Twente), Tim Sparv (ex-FC Groningen) en Thomas Lam (PEC Zwolle, hoofdfoto). Toivio en Raitala zijn op het laatste moment aan de EK-selectie toegevoegd door de bondscoach.

Een andere opvallende naam in de selectie is die van Glen Kamara. De middenvelder van Rangers FC werd in maart racistisch bejegend tijdens een Europa League-duel, Ondrej Kúdela van Slavia Praag werd uiteindelijk schuldig bevonden. De Tsjechische verdediger, die door een schorsing het EK moet missen, pleit onschuldig te zijn.

Finland is gekoppeld aan België, Denemarken en Rusland op het EK, het land oefende afgelopen zaterdag al tegen Zweden. Er werd met 2-0 verloren in Solna, maar sterspeler Teemu Pukki was er toen nog niet bij. De spits van Norwich City, goed voor 26 doelpunten in het Championship dit seizoen, is wel opgenomen in de EK-selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.