UEFA verwerpt beroep: Kúdela mist EK door racisme-straf

Reacties

Het EK gaat definitief aan de neus van Ondrej Kúdela voorbij. De schorsing van tien wedstrijden die de Tsjechische verdediger kreeg vanwege vermeend racisme blijft ongewijzigd.

UEFA verwerpt beroep: Kúdela mist EK door racisme-straf
© Pro Shots

Kúdela kreeg de flinke straf na een ruzie met Glen Kamara, tijdens de wedstrijd tussen Slavia Praag en Rangers FC. De 34-jarige Kúdela zou zich tijdens die ruzie racistisch hebben uitgelaten. De UEFA startte een onderzoek en achtte het racisme bewezen, waarna de Tsjech een schorsing van tien wedstrijden kreeg.

Kúdela ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan racistisch gedrag en ging tegen de uitspraak in beroep. In afwachting van de uitkomst van die beroepzaak werd achtvoudig international Kúdela door bondscoach Jaroslav Silhavy opgenomen in de Tsjechische EK-selectie. 'We beseffen dat de hoop klein is, maar we willen de deur niet dichtgooien', zei Silhavy.

Nu weet de bondscoach dat hij de naam van Kúdela kan wegstrepen. De beroepszaak heeft niets uitgehaald: de straf blijft ongewijzigd, waardoor de verdediger het EK moet missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.