Fink zou Westermann graag bij Ajax wegplukken

Reacties

Thorsten Fink zou Heiko Westermann maar wat graag naar Austria Wien halen. De coach van de Oostenrijkers bevestigt dat er contact is met de bij Ajax overbodige verdediger.

Fink zou Westermann graag bij Ajax wegplukken

Fink werkte tussen 2011 en 2013 bij HSV samen met de 33-jarige Duitser en meent dat zijn huidige ploeg de ervaring van Westermann goed kan gebruiken. Maar verder dan in gesprek met de Oostenrijkse Kronen Zeitung bevestigen dat er contact is wil Fink eigenlijk niet gaan. 'Daar is het nog te vroeg voor, Heiko heeft nog gewoon een contract', doelt hij op de tot medio 2018 doorlopende verbintenis bij Ajax.

In algemene zin wilde Fink nog wel wat zeggen over de verdediger. 'Zijn komst zou ons goed doen, wij hebben spelers met ervaring nodig. Ik ken hem als een op en top professional. Zijn instelling bij HSV was altijd voorbeeldig.'

Ajax nam Westermann in de zomer van 2016 over van Real Betis. Sindsdien kon hij het niet tot vaste waarde schoppen, hetgeen resulteerde in een reserverol waar hij eerder al voorzichtig zijn teleurstelling over uitte. Afgelopen seizoen kwam hij tot vier basisplekken en vier invalbeurten in officiële duels voor de hoofdmacht. Bij Jong Ajax maakte hij ook vier competitieduels vol.

Eerder dit seizoen werd al bekend dat Westermann ook de belangstelling geniet van het uit de Bundesliga gedegradeerde SV Darmstadt 98. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.