Finalissima: mooie naam, maar voor de punten gewoon een oefenpot

Reacties

Vol trots presenteerde de UEFA in samenwerking met de CONMEBOL de terugkeer van een finale tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika. In 1985 en 1993 werd gespeeld om de Artemio Franchi Cup, maar voor 2022 werd de sprankelende naam Finalissima gebruikt om de wedstrijd tussen Italië en Argentinië te duiden. Achteraf gezien was het voor de FIFA gewoon een veredeld oefenpotje.

Finalissima: mooie naam, maar voor de punten gewoon een oefenpot
© Pro Shots

De bonden werden na het publiceren van de nieuwe FIFA-ranking 'betrapt' door oplettende cijferfetisjisten. De lijst met alle voetballanden van de wereld wordt samengesteld op basis van prestaties tijdens interlandperiodes en nu blijkt dat de FIFA de grote Finalissima in de categorie vriendschappelijke wedstrijden heeft geplaatst.

Zo kreeg Argentinië door de eclatante 0-3 winst op Italië slechts een handjevol punten erbij op de FIFA-ranking, resultaten in de Nations League waren belangrijker voor de rangschikking. Door de slechte resultaten van Frankrijk in die Nations League mag Argentinië alsnog plaatsnemen op het podium, de Finalissima-winnaar wipte over de regerend wereldkampioen heen. Het Nederlands elftal was overigens de grootste stijger in de top van het klassement.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.