Nederland grootste stijger in top van de FIFA-ranking

Reacties

Het Nederlands elftal is de nieuwe nummer acht op de FIFA-ranking. De wereldvoetbalbond publiceerde donderdag de nieuwe lijst, Oranje steeg twee plekken.

Nederland grootste stijger in top van de FIFA-ranking
© Pro Shots

Oranje beleefde een succesvolle interlandperiode, met drie overwinningen en een gelijkspel in de Nations League. Daardoor gaat Nederland over Portugal en Mexico heen op de ranglijst en is de plek in de toptien van de FIFA-ranking verstevigd. Met de twee plekken winst is het Nederlands elftal ook meteen de grootste stijger in de toptien, de achtste klassering is de hoogste sinds 2015. Toentertijd stond Oranje nog op een vijfde plek. Voor de start van het WK in november speelt het Nederlands elftal in september nog tegen Polen en België.

Frankrijk beleefde in tegenstelling tot Nederland een teleurstellende interlandperiode en de regerend wereldkampioen is zijn plek op het podium dan ook kwijtgeraakt. Argentinië neemt de derde plek, achter koploper Brazilië en runner-up België in. Het is voor het eerst in bijna vijf jaar dat Brazilië en Argentinië weer samen op het podium staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier de volledige FIFA-ranking.

Deze duels speelde Oranje in de afgelopen interlandperiode


Vr 3 jun. 2022

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.