FIFPRO huldigt Excelsior-captain El Yaakoubi met award

Reacties

Redouan El Yaakoubi is door de FIFPRO uitgeroepen tot winnaar van de award voor Player Activism. De aanvoerder van Excelsior krijgt de prijs vanwege zijn goede werk voor Stichting Durf te Dromen.

FIFPRO huldigt Excelsior-captain El Yaakoubi met award
© Pro Shots

FIFPRO moedigt als internationale spelersvakbond maatschappelijke betrokkenheid van spelers enorm aan. Jaarlijks worden in verschillende categorieën prijzen uitgedeeld om dat te onderstrepen. El Yaakoubi was door de Nederlandse spelersvakbond naar voren geschoven als kandidaat-winnaar.

Met Stichting Durf te Dromen zet El Yaakoubi zich in voor het stimuleren van talentontwikkeling en begeleiding in schoolwerk. De stichting richt zich op kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling en op school.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de 26-jarige verdediger is de prijs een mooie blijk van waardering na een roerige periode. El Yaakoubi kreeg veel aandacht omdat hij op 16 oktober in de uitwedstrijd tegen Ajax niet een regenboogband droeg zoals vrijwel alle andere Eredivisie-captains in dat weekend, maar koos voor een eigen variant. Zijn uitleg daarbij leverde ook kritiek op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.