Geschrokken Excelsior komt met statement over One Love-actie

Reacties

Excelsior heeft via een statement gereageerd op de kritiek die er was na het dragen van een andere aanvoerdersband door Redouan El Yaakoubi. De captain van de Rotterdammers week zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax af van de zogeheten One Love-actie.

Geschrokken Excelsior komt met statement over One Love-actie
© Pro Shots

El Yaakoubi droeg niet de inmiddels veelbesproken regenboogband, maar koos voor een band met daarop drie keer het woord 'Respect', waarmee hij aandacht wilde vragen voor algehele problematiek in de wereld.

'Dit statement is niet bedoeld als een boodschap vol afgewogen woorden om een nieuwe discussie te starten over goed of fout. Over voors en tegens. Deze boodschap is bedoeld om aan te geven dat de ophef ons raakt. Als club. Als team. Als mens. Laat duidelijk zijn dat noch Redouan noch de club zich distantieert van alles waar de One Love-campagne voor staat. Er is bij ons nooit discussie geweest over het niet willen uitdragen van deze boodschap', laat Excelsior onder meer weten.

'Redouan is een persoon die voorvechter is van gelijkheid in de wereld en die een algeheel maatschappelijk respect nastreeft. Zijn initiatief op de wedstrijddag om daarbij geen onderscheid te willen maken tussen welke problematiek en ongelijkheid dan ook die we in de wereld en maatschappij met elkaar kennen, heeft echter niet uitgepakt op een manier zoals verwacht.'

De club stelt met onder meer met maatschappelijke projecten hard te werken aan het verbeteren van de samenleving en sluit af met deze woorden: 'De OneLove-campagne laat zien dat de verdeeldheid over dit specifieke onderwerp in onze maatschappij nog altijd actueel is, misschien wel de pijnlijkste conclusie van het weekend. Met Excelsior Rotterdam zullen we, met de invloed die we hebben, ons te allen tijde inzetten om deze verdeeldheid weg te nemen. Vol overgave.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.