FIFA wil korte pauze bij vermoeden hersenschudding

Reacties

Wedstrijden moeten korte tijd worden stilgelegd als het vermoeden bestaat dat een speler met een hersenschudding kampt. Daarvoor pleit de medische commissie van de FIFA.

FIFA wil korte pauze bij vermoeden hersenschudding

'Als er een hersenschudding wordt vermoed, dan kan een arts de scheidsrechter vragen om het duel voor drie minuten stil te leggen', aldus Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de wereldvoetbalbond. 'De scheidsrechter zal de speler daarna alleen het veld weer inlaten als de arts daar groen licht voor geeft.'

Het voorstel wordt deze maand nog ingediend bij de UEFA en FIFA. Als beide bonden instemmen, kan de nieuwe regel in oktober al worden ingevoerd. De regel zal in eerste instantie alleen van toepassing zijn op WK- en EK-kwalificatieduels, alsmede wedstrijden in de Europa League en Champions League.

De spelersvakbond FIFPro pleitte tijdens het WK in Brazilië al voor strengere maatregelen rondom een mogelijke hersenschudding, nadat de Duitser Christoph Kramer (foto) tijdens de finale enige tijd groggy over het veld liep voordat hij vervangen werd. Eerder in het toernooi was er ook al ophef ontstaan over vergelijkbare incidenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.