FIFA wijst beroep Chili tegen Oranje-opponent Ecuador af

Reacties

Chili heeft nul op rekest gekregen van de FIFA. De beroepszaak in de hoop ten koste van Ecuador naar het WK te gaan is afgewezen.

FIFA wijst beroep Chili tegen Oranje-opponent Ecuador af

De Chilenen hadden bij de FIFA nogmaals aangekaart dat Ecuador in de WK-kwalificatie in de persoon van Byron Castillo een niet-speelgerechtigde speler had gebruikt. De wereldvoetbalbond zag echter onvoldoende redenen om terug te komen op de eerste uitspraak, die in het nadeel was uitgevallen voor Chili.

'Op basis van de aangeleverde documenten moet de speler worden beschouwd als iemand met een Ecuadoraanse nationaliteit', aldus de FIFA in de verklaring over Castillo, die volgens Chili de Colombiaanse nationaliteit had en dus niet had mogen spelen voor Ecuador. De FIFA gaat daar niet in mee.

Chili kan alleen nog bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS) de zaak aanbrengen in de hoop daar wel het gelijk te halen. Ecuador is op het WK in de groepsfase een van de tegenstanders van Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ecuador
Meer over Ecuador
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.