FIFA voert druk op Premier League-clubs op met brief aan premier Johnson

Reacties

De FIFA heeft de Britse regering verzocht een uitzondering te maken voor Premier League-internationals die in september spelen in een land met een rode kleurcode. 'Zo wordt spelers niet de kans ontnomen om voor hun land uit te komen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden.'

FIFA voert druk op Premier League-clubs op met brief aan premier Johnson

Dat schrijft FIFA-president Gianni Infantino in een brief aan premier Boris Johnson. Het verzoek volgt op het unanieme besluit van de Premier League-clubs om geen spelers af te staan aan landen die spelen in een 'risicogebied'. Dat betekent dat bijna zestig spelers, onder wie Liverpool-spelers Mohamed Salah, Alisson, Fabinho en Roberto Firmino, niet kunnen afreizen naar hun vaderland.

Als het aan Infantino ligt, hanteert de Britse regering dezelfde benadering als tijdens de laatste fase van het afgelopen EK. 'Voor een profvoetballer is het een ultieme eer om je land te vertegenwoordigen in WK-kwalificatiewedstrijden. Ik roep alle ledenverenigingen, elke competitie en elke club op tot solidariteit om de doen wat zowel goed als eerlijk is voor het mondiale voetbal. In het verleden hebben we samen wereldwijde problemen het hoofd geboden en dat moeten we ook in de toekomst doen.'

In quarantaine
Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zouden de spelers bij terugkomst in Engeland tien dagen in quarantaine moeten en zich dus niet kunnen voorbereiden op de duels in de Premier League. 'De clubs hebben hun spelers altijd gesteund om voor hun landen uit te komen, maar zijn nu tot de conclusie gekomen dat het onredelijk zou zijn om de spelers onder deze omstandigheden te laten gaan', zei Premier League-baas Richard Masters.

Staan clubs spelers niet af aan hun land, dan riskeren ze volgens de FIFA-reglementen een boete. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.