FIFA stelt Marokko en El Haddadi opnieuw teleur

Reacties

Munir El Haddadi sluit maandag weer aan bij de groepstraining van Sevilla. Of de aanvaller ooit nog zijn debuut voor de Marokkaanse ploeg mag gaan maken, blijft zeer de vraag.

FIFA stelt Marokko en El Haddadi opnieuw teleur
© Pro Shots

El Haddadi speelde in 2014 als negentienjarige aanvaller één interland voor Spanje, waarmee hij vast kwam te liggen. Een tweede interland zat er hierna niet meer in en de inmiddels 25-jarige El Haddadi hoopt daarom voor Marokko te kunnen uitkomen. De Afrikanen probeerden twee jaar geleden al om de aanvaller mee te nemen naar het WK, maar dat stond de FIFA niet toe.

De wereldvoetbalbond versoepelde onlangs de regels wat betreft het switchen tussen nationale ploegen. Zo mogen voetballers tot 21 jaar nu drie officiële wedstrijden spelen – inclusief kwalificatieduels voor eindtoernooien – en daarna alsnog een andere keuze maken. Er moet wel minstens drie jaar tussen het laatste optreden voor het ene en het debuut voor het andere land zitten.

Met de versoepeling van de regels dacht El Haddadi voor Marokko te kunnen spelen en bondscoach Vahid Halilhodzic riep de aanvaller op voor de oefenwedstrijden tegen Senegal (vrijdag) en DR Congo (dinsdag). El Haddadi heeft na zijn 21ste echter nog voor Jong Spanje gespeeld, waardoor de FIFA een debuut voor Marokko opnieuw verboden heeft. Marokko kan deze beslissing nog aanvechten bij het internationale sporttribunaal CAS.

El Haddadi keert hierdoor terug in de wachtkamer. Hij zal deze week sowieso nog niet gaan debuteren en meldt zich snel weer in Spanje, waar hij maandag weer zal aansluiten bij de groepstraining van Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. El Haddadi
Meer over M. El Haddadi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.