FIFA neemt historisch besluit: grotere selecties tijdens WK in Qatar

Reacties

Zoals verwacht heeft de FIFA donderdag besloten dat de selecties tijdens het WK in Qatar uit 26 spelers mogen bestaan. Sinds 2002 konden bondscoaches altijd 23 spelers oproepen voor een mondiale eindronde.

FIFA neemt historisch besluit: grotere selecties tijdens WK in Qatar
© Pro Shots

Spelregelcommissie IFAB zette het licht voor de WK-primeur eerder deze maand al op groen door te bepalen dat wedstrijdselecties voortaan uit 26 spelers mogen bestaan. Dat besluit viel samen met de permanente invoering van de mogelijkheid om vijf spelers te wisselen in een wedstrijd.

Vorig jaar bestonden de selecties tijdens het EK ook al uit 26 spelers, mede ingegeven door de gevolgen van de coronacrisis. Tijdens het Copa América-toernooi was zelfs ruimte voor 28 spelers per land. Ook mogen er nu ook 55 in plaats van 35 spelers in de voorselectie zitten.

Als reden voor dat besluit noemt de FIFA de uitzonderlijke timing van het WK in Qatar, dat middenin het seizoen wordt gehouden. Ook de coronapandemie speelt mee. Alle vijftien wisselspelers mogen tijdens het WK op de bank zitten. De selecties moeten op 13 november bekend zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.