FIFA legt Senegal stevige sanctie op na schandalig laser-incident

Reacties

De FIFA heeft de Senegalese bond een sanctie opgelegd voor het wangedrag van het thuispubliek tijdens de wedstrijd tegen Egypte eind maart. Toeschouwers in het thuisvak lieten zich van hun slechtste kant zien door massaal met laserpennen in het gezicht van de Egyptische spelers te schijnen.

FIFA legt Senegal stevige sanctie op na schandalig laser-incident
© screenshot

Een maand na de Afrika Cup-finale, waarin Senegal na strafschoppen aan het langste eind trok, stonden beide landen opnieuw tegenover elkaar in een penaltyreeks. Ditmaal in Diamniadio, Senegal. Inzet: een ticket voor het WK 2022 in Qatar.

Met name de strafschoppenserie werd echter ruw verstoord door Senegalese toeschouwers. Drie van de vier Egyptenaren misten hun strafschop nadat ze massaal met laserpennen in hun eigen werden geschenen. Dat was op de beelden overduidelijk te zien. Senegal schoot zijn penalty's beter binnen en plaatste zich voor het WK, waar het onder meer tegenover Oranje staat.

De FIFA kondigde maandag een hele reeks sancties aan en daarbij komt ook Senegal aan de beurt. De wereldvoetbalbond heeft de Senegalese federatie een boete van zo'n 170 duizend euro opgelegd en het land moet zijn volgende thuiswedstrijd zonder publiek spelen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Senegal
Meer over Senegal
Meer Egypte
Meer over Egypte
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.