Rel rond Salah na FIFA-awards: Egyptenaren doen aan damage control

Reacties

De Egyptische voetbalbond heeft bij de FIFA om uitleg gevraagd over de stemprocedure voor Wereldvoetballer van het Jaar. Verrassend genoeg bleek er vanuit de Egyptische nationale ploeg niet op Salah gestemd te zijn.

Rel rond Salah na FIFA-awards: Egyptenaren doen aan damage control

Na de ceremonie van maandagavond paste Salah zijn Twitter-profiel al aan. Egypte wordt niet langer genoemd, nu luidt de beschrijving slechts 'Footballer for Liverpool FC'. Hij maakte bovendien een gepikeerde indruk met een tweet: 'Wat ze ook proberen om mijn liefde voor Egypte te veranderen, het zal ze niet lukken.'

Dat alles lijkt een reactie op de uitkomst van de stemming bij de FIFA-awards. Bij het overzicht met stemmen is niets terug te zien van een stem van coach Shawky Gharib en aanvoerder Ahmed Elmohamady voor Salah. De Egyptische voetbalbond beweert dat de twee wel degelijk op Salah hebben gestemd.

Salah eindigde niet op het podium bij de verkiezing. Lionel Messi won de award voor Best Fifa Men's Player, Virgil van Dijk werd tweede en Cristiano Ronaldo eindigde als derde.

'Messi is de beste, Frenkie wordt de beste, maar Virgil verdient de Ballon d'Or'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.