Salah krijgt opnieuw zware kritiek van Afrikaanse collega-aanvaller

Reacties

Voor de tweede keer dit jaar heeft Vincent Aboubakar stevig uitgehaald naar Mohamed Salah. De Kameroener had tijdens de Afrika Cup al kritiek geleverd op de Egyptische wereldster. Opnieuw steekt Aboubakar niet onder stoelen of banken dat hij niet onder de indruk is van de aanvaller van Liverpool.

Salah krijgt opnieuw zware kritiek van Afrikaanse collega-aanvaller
© Pro Shots

'Wat hij kan, dat kan ik ook, ik heb alleen niet de kans om bij een grote club te spelen', sprak Aboubakar tegen 90FootballFr. 'Ik begrijp dat erover gesproken wordt, want we hebben het over één van de beste doelpuntenmakers in de Premier League. Maar ik heb gezegd dat het mijn mening was, mijn visie. Het maakt me geen klap uit als mensen dat niet leuk vinden, ik ben niet onder de indruk van Salah', vervolgde hij.

Het is, zoals gezegd, niet de eerste keer dat Aboubakar zijn mening gaf over de Egyptenaar. Voorafgaand aan de halve finale om de Afrika Cup tussen Kameroen en Egypte sprak hij op radiozender RFI ook al ferme taal over Salah. 'Hij scoort vaak, maar tijdens wedstrijden laat hij weinig zien. Oké, in de Premier League wel, maar daar is hij ook omringd door een ingespeelde ploeg. Hij is een goede voetballer, maar niet op het niveau van bijvoorbeeld Mbappé.'

Egypte won die halve finale, maar moest in de finale zijn meerdere erkennen in Senegal. Zodoende heeft Salah nog geen Afrika Cup-winaarsmedaille in zijn prijzenkast, terwijl Aboubakar, inmiddels uitkomend voor Al-Nassr, de editie van 2017 won met Kameroen. Salah won daarentegen wel alle grote prijzen in dienst van Liverpool. Aboubakar is ook te bewonderen op het WK, terwijl Salah en Egypte er niet bij zijn in Qatar.

Spelersprofiel

V. Aboubakar


Geboortedatum:
22 januari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Garoua
Nationaliteit
Kameroen
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Beşiktaş
Nationaal team:
Kameroen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.