FIFA is onverbiddelijk: Leicester-aanwinst Silva maanden aan de kant

Reacties

Adrien Silva moet zijn debuut voor Leicester City uitstellen tot op zijn vroegst begin januari. Wereldvoetbalbond FIFA heeft het verzoek van de Premier League-club om de EK-winnaar alsnog speelgerechtigd te maken, afgewezen.

FIFA is onverbiddelijk: Leicester-aanwinst Silva maanden aan de kant

Dat is het uiteindelijke gevolg van het overschrijden van de transferdeadline. Leicester rondde het papierwerk afgelopen zomer te laat af op de laatste dag van de transferperiode. Met Silva dacht de kampioen van het seizoen 2015/16 een vervanger te hebben gevonden voor Danny Drinkwater. Laatstgenoemde vertrok naar Chelsea. Ook die transfer werd pas na 23.00 uur Engelse tijd (de deadline) bevestigd, maar het administratieve werk was daar wel op tijd afgewerkt. De transfer van Silva werd daarentegen volgens Engelse media veertien seconden te laat afgerond.

De Engelse voetbalbond legde de zaak rond Silva bij de FIFA neer. De wereldvoetbalbond heeft nu tegenover Sky Sports bevestigd dat het verzoek om de speler te registeren is afgewezen. Bij het openen van de komende transferperiode in januari kan de twintigvoudig international alsnog worden ingeschreven.

Leicester, dat momenteel zeventiende staat in de Premier League, legde ruim 24 miljoen euro op tafel voor de nieuwe middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.