Leicester City leeft mee met klassiek Deadline Day-slachtoffer

Reacties

Adrien Silva werd door Leicester City veertien seconden na het sluiten van de transfermarkt vastgelegd en mag dus geen officiële duels spelen voor de Premier League-club. Leicester is bezig met de FIFA om de zaak op te lossen, manager Craig Shakespeare zit met de situatie in zijn maag.

Leicester City leeft mee met klassiek Deadline Day-slachtoffer

De eindverantwoordelijke van Leicester beseft dat de 28-jarige Portugees het lastig heeft momenteel. 'Ik heb met hem gesproken, ik voel echt mee met de knul. Hij is zelf niet alleen heel erg enthousiast om naar Leicester te komen, de clubs zijn er uiteindelijk ook helemaal uitgekomen. Het ging om de laatste details', kijkt Shakespeare op de persconferentie voor het competitieduel met Chelsea terug op de 'mislukte' deal.

Silva is afkomstig van Sporting Lissabon, dat de middenvelder voor 22 miljoen euro liet gaan. Omdat de deal veertien seconden na het sluiten van de transfermarkt werd beklonken, is Silva nog niet geregistreerd bij de FIFA en mag hij voorlopig niet in actie komen voor Leicester. Mocht de FIFA streng zijn, dan is het zomaar mogelijk dat de Portugees pas in 2018 weer mag spelen, als de winterse transfermarkt wordt geopend.

'Het is een heel bijzondere situatie, maar we proberen er goed mee om te gaan. Mijn gedachten gaan vooral uit naar de speler. Het is tenslotte het jaar voor het WK en hij valt tussen wal en schip. Maar hij heeft een sterk karakter, ik weet zeker dat hij weer boven komt drijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.