Opluchting bij Leicester: Adrien Silva vangt vertrek Drinkwater op

Reacties

Leicester City heeft Adrien Silva overgenomen van Sporting Lissabon. The Foxes zaten vrijdag in spanning omdat de FIFA de overgang van de 28-jarige middenvelder nog moest bevestigen. Dat is nu gebeurd.

Opluchting bij Leicester: Adrien Silva vangt vertrek Drinkwater op

Daarmee heeft Leicester de vervanger voor Danny Drinkwater binnen. Terwijl Silva op het trainingscomplex van Leicester een medische keuring onderging, doorstond Drinkwater de keuring met succes bij ChelseaThe Blues betalen naar verluidt 38 miljoen euro voor de 27-jarige middenvelder.

Het papierwerk van beide transfers werd voor de deadline van donderdag op vrijdag ingeleverd. Desondanks moest bij de transfer van de Portugees bevestiging komen van de internationale voetbalbond, omdat het om een overgang tussen twee landen gaat.

Leicester zal blij zijn dat alles in kannen en kruiken is. De kampioen van het seizoen 2015/16 verloor niet alleen Drinkwater, maar ook Nampalys Mendy op Deadline Day. De Franse middenvelder keerde op huurbasis terug naar OGC Nice.

Nieuweling Silva is afkomstig uit de jeugd van Sporting en groeide in Lissabon uit tot aanvoerder. Afgezonderd van een half jaar op huurbasis bij Maccabi Haifa, was hij nog niet eerder actief in het buitenland. Leicester betaalt naar verluidt zo'n 25 miljoen euro voor de ervaren middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.