FIFA geeft Amrabat waarschuwing na klaagzang over VAR

Reacties

De FIFA heeft Nordin Amrabat een officiële waarschuwing gegeven. De Marokkaanse aanvaller is op zijn vingers getikt vanwege zijn opmerkingen over de VAR na het duel met Spanje.

FIFA geeft Amrabat waarschuwing na klaagzang over VAR

Marokko speelde met 2-2 gelijk tegen Spanje en verliet het WK daardoor zonder ook maar één overwinning. Lange tijd leek het erop dat de ploeg van Hervé Renard Spanje opzij zou zetten, maar in blessuretijd viel toch nog de gelijkmaker. De goal van Iago Aspas werd toegekend na ingrijpen van de videoscheidsrechter.

Amrabat was na afloop woedend. 'Die VAR, ongelofelijk. Ze kiezen willekeurige momenten uit', bromde hij. 'Gerard Piqué maakte vandaag hands, eerder maakte Cristiano Ronaldo een overtreding bij de eerste goal van Portugal tegen ons. Pepe maakte in die wedstrijd nog hands. Vandaag waren er weer twee of drie momenten. Je kunt niet de ene keer wel ingrijpen en de andere keer niet. Er moeten nieuwe regels komen. VAR moet of bij elk moment ingrijpen, of helemaal niet.'

De FIFA was niet gediend van het commentaar van de Marokkaans international en heeft Amrabat een waarschuwing gegeven. Ook assistent-coach Patrice Beaumelle heeft een waarschuwing gekregen, vanwege "onbehoorlijk gedrag".

Afgelopen donderdag werd bekend dat de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) in een brief naar de FIFA zijn verontwaardiging uitgesproken over de arbitrage tijdens het WK. Het Noord-Afrikaanse land, dat als laatste eindigde in Groep B, voelt zich ernstig benadeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.