El Ahmadi: 'WK heeft Marokko als voetballand heel veel gebracht'

Reacties

Karim El Ahmadi ziet de toekomst van de Marokkaanse nationale ploeg zonnig in. De 33-jarige middenvelder, die zijn interlandloopbaan na de WK-uitschakeling voortzet, wijst onder meer op de talenten die de WK-selectie herbergde.

El Ahmadi: 'WK heeft Marokko als voetballand heel veel gebracht'

'Het is allemaal heel professioneel nu en daarmee maakt de bond het verschil. Voorheen moest je maar afwachten of alles was geregeld, nu liggen de vliegtickets klaar, overnachten we in de beste hotels en zijn de randvoorwaarden geweldig', vertelt El Ahmadi deze week in een uitgebreide reportage in Voetbal International.

'Dan kun je ook iets terugvragen van spelers. Voorheen leek het alsof Marokkaanse spelers bij de nationale ploeg kwamen om gewoon even lekker uit te rusten en een beetje te ballen. Nou, die tijd is geweest.'

Het volgende grote toernooi waar Marokko aan deel kan nemen is de strijd om de Afrika Cup, het evenement dat in juni 2019 plaatsheeft.

'Het is belangrijk dat we nu doorgaan op de weg die is ingezet', vervolgt El Ahmadi. 'Het WK was qua prestaties geen succes, maar het heeft Marokko als voetballand wel heel veel gebracht. Deze ervaring neemt niemand ons af en er is nu een duidelijke lijn en visie. Op den duur kan het alleen nog maar beter worden, zeker als je ziet hoe veel jonge spelers er doorbreken, zoals Harit van Schalke 04 en Achraf die bij Real Madrid speelt. We moeten ervoor zorgen dat dit WK geen incident was en dat we er de volgende keer wéér bij zijn. Dat verdienen de mensen.'

In de nieuwe VI komen naast Karim El Ahmadi ook Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech uitgebreid aan het woord. Het artikel is ook op VI PRO te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.