Feyenoord-Willem II: voor altijd de wedstrijd van De Goey

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Feyenoord probeert zondagmiddag tegen Willem II de foutloze status in dit seizoen door te trekken.

Feyenoord-Willem II: voor altijd de wedstrijd van De Goey
 
Speelronde3
Aftrap12.30 uur
ScheidsrechterBas Nijhuis

• Alweer voor de 42ste keer stuiten Feyenoord en Willem II in Eredivisie-verband op elkaar in De Kuip. De Rotterdammers wonnen slechts zeven keer niet (drie remises en vier zeges Willem II). Tot 34 keer toe sleepte Feyenoord alle punten in de wacht.

• Tussen Feyenoord en Willem II gaapt na twee speelrondes al een gat van zes punten. De Rotterdammers wonnen hun eerste twee wedstrijden, waar de Tilburgers hun eerste twee duels verloren.

Willem II verliest ook van FC Utrecht

• Onder Giovanni van Bronckhorst kreeg Feyenoord nog geen enkel doelpunt om de oren tegen Willem II. In totaal wachten de Tilburgers al 376 minuten op een goal tegen de Rotterdammers.

'Feyenoord is momenteel de club van rust en regelmaat'

• In de voorbije twaalf Eredivisie-thuisduels keek Feyenoord niet tegen een achterstand aan. De laatste keer dat de Rotterdammers een dergelijke reeks neerzetten was in 1985 (toen vijftien wedstrijden op rij geen nadelige marge in De Kuip).

• Willem II is de laatste club van buiten de traditionele topdrie die een uitwedstrijd won bij Ajax, Feyenoord of PSV. Dat gebeurde op 20 augustus 2016, in Amsterdam (1-2).

'Bij Feyenoord vinden ze dat de tweede goal eerder moet vallen'

• Voor de derde keer in de clubhistorie kan Willem II geen enkel punt pakken in de eerste drie wedstrijden in een Eredivisie-seizoen. Eerder stonden de Tilburgers in de seizoenen 1997/98 en 2010/11 op nul punten na drie speelrondes.

• De defensie van Feyenoord oogde tijdens de eerste twee speelrondes zeer stabiel. Zowel tegen FC Twente als Excelsior gaven de Rotterdammers bijna geen kans weg. Tekenend is dat Feyenoord in de eerste twee duels slechts veertien schoten toestond, verreweg het laagste aantal van de Eredivisie-clubs. Ajax liet de tegenstander bijvoorbeeld 21 keer schieten.

• Feyenoord-Willem II is voor altijd de wedstrijd van Ed de Goey. In het seizoen 1993/94 verrichtte de doelman een reeks ongelooflijke reddingen tegen de Tilburgers, waarmee hij een groot aandeel had in de 2-0 overwinning. In VI kreeg De Goey destijds een 10 voor zijn optreden.

Een razendsnelle voorbeschouwing op Feyenoord-Willem II
Feyenoord nu wel te sterk voor Excelsior

De laatste vijf edities van Feyenoord-Willem II:

SeizoenUitslag
2010/116-1
2012/133-0
2014/151-2
2015/161-0
2016/171-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.