Feyenoord raakt talentvolle jeugdspeler kwijt aan Bayern München

Reacties

Opnieuw heeft een Nederlands talent gekozen voor een vroege overstap naar het buitenland. Feyenoord raakt de zestienjarige spits Joshua Zirkzee kwijt aan Bayern München. Zirkzee gaat bij de Onder-17 van de Duitse club aan de slag. Dit meldt Bayern München via de officiële kanalen.

Feyenoord raakt talentvolle jeugdspeler kwijt aan Bayern München

Zirkzee speelde nog maar één seizoen in de jeugdopleiding van Feyenoord, dat hem overnam van ADO Den Haag. De aanvaller maakte bij de nationale jeugdelftallen van Nederland indruk, voor Oranje Onder-16 wist de spits drie keer te scoren in zes wedstrijden.

In Duitsland is men verheugd dat het kon handelen met Zirkzee. 'We zijn blij dat we een groot talent als Joshua hebben aangetrokken. Hij brengt een hoop kwaliteit met zich mee, zowel fysiek als speltechnisch', aldus Hermann Gerland, hoofd jeugdopleiding van Bayern München.

In het verleden raakten Nederlandse topclubs al diverse talenten kwijt aan buitenlandse grootmachten. Zo speelde Timothy Fosu-Mensah (Manchester United, nu verhuurd aan Crystal Palace) enkele jaren geleden nog in de jeugdopleiding van Ajax en maakte Tahith Chong de overstap van Feyenoord naar Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.