Feyenoord viert thuiskomst Clasie met zege op Levante

Reacties

Feyenoord heeft de thuiskomst van Jordy Clasie gevierd met een nipte oefenzege. De teruggekeerde middenvelder mocht tegen Levante een paar dagen na zijn rentree een uur meedoen, maar de aandacht ging (niet voor het eerst) toch vooral uit naar de tandem Robin van Persie/Steven Berghuis.

Feyenoord viert thuiskomst Clasie met zege op Levante
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Levante
Levante

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst trad aan zonder nieuwkomer Yassin Ayoub en spits Nicolai Jørgensen, die allebei met lichte blessures kampen. Ook vleugelspits Jean-Paul Boëtius ontbrak: hij werd begin deze week om disciplinaire redenen teruggezet naar de beloften. De trainer gunde Calvin Verdonk de kans zich te laten zien als linksback en koos onder de lat voor routinier Brad Jones in plaats van jongeling Justin Bijlow, al was dat volgens Van Bronckhorst nog geen voorbode voor het komende seizoen. De Australische WK-ganger maakte pas zijn eerste minuten van de voorbereiding.

Hét verhaal van de oefenwedstrijd tegen de nummer vijftien van het vorige seizoen in de Primera División was echter de homecoming van Clasie. Het kind van de club verliet Feyenoord in de zomer van 2015 voor Southampton, maar na drie weinig succesvolle seizoenen en een verhuurperiode aan Club Brugge keerde hij afgelopen woensdag terug op het oude nest. Hij begon zondagmiddag direct in de basis.

De terugkeer van Clasie inspireerde Feyenoord in de bijzonder gezapige eerste helft bepaald nog niet. Via een vrije trap van Berghuis waren de Rotterdammers wel dicht bij een goal, maar dat was lange tijd eigenlijk het enige wapenfeit. Kort voor rust was er nog een momentje van opwinding. Berghuis en Van Persie vonden elkaar met een vlugge combinatie, waarna laatstgenoemde een matig schot produceerde.

In een iets aantrekkelijkere tweede helft trok Feyenoord de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. De als rechtsback goed spelende Jeremiah St. Juste gaf de bal lag voor op Jens Toornstra, die hard raak schoot. Vlak daarna had het al 2-0 kunnen zijn. Van Persie stuurde Berghuis nog maar eens weg, maar de aanvaller (die nog wel om keeper Oier Olazábal heenging) kreeg de bal niet in het doel. Nadat Clasie na een uur spelen was gewisseld voor Sofyan Amrabat, volgde het hoogtepunt.

Na een sterke actie van Jan-Arie van der Heijden kwam de bal bij Van Persie, die Berghuis via een schitterende steekpass met buitenkantje links de diepte in stuurde. De vleugelspits kon simpel afronden: 2-0. De twee aanvallers lieten in de tweede helft van vorig seizoen al zien een behoorlijke klik te hebben, die lijn trekken ze in deze voorbereiding moeiteloos door. Net als in de met 5-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Basel was het bij vlagen genieten van het superduo.

Die 2-0 bleek niet de eindstand, want Levante redde kort voor tijd de eer. Aanvaller Jason kreeg de bal schuin voor het doel voor zijn linker en haalde direct uit. De bal ging door de benen van Jones binnen (2-1), maar met een katachtige redding voorkwam de Australiër in de absolute slotfase nog dat Levante zelfs nog een gelijkspel meenam uit de Kuip. Feyenoord kende daarmee een goede generale repetitie voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, volgende week zaterdag tegen PSV.

Clasie: 'Vertrouwen in alle jongens, maar prioriteit is Berghuis behouden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.