Swingende Van Persie en Berghuis laten niets heel van FC Basel

Reacties

Feyenoord heeft vrijdagavond een pak rammel uitgedeeld aan FC Basel. In het kader van de vriendschappelijke Uhrencup trakteerden de Rotterdammers de ploeg van Ricky van Wolfswinkel op een keiharde nederlaag: 5-0. De absolute roergangers aan Feyenoord-zijde waren Robin van Persie en Steven Berghuis, die zich met z'n tweeën ruim een uur (toen ging Van Persie naar de kant) naar hartelust uitleefden. Ander hoogtepunt was het officieuze debuut van aanwinst Luis Sinisterra.

Swingende Van Persie en Berghuis laten niets heel van FC Basel

Feyenoord kende tot op heden bepaald nog geen vlekkeloze voorbereiding. Van hoofdklasser SDC Putten werd weliswaar met 8-1 gewonnen, maar tegen de amateurs van het Zeeuws Elftal bleef het bij een (bijzonder benauwde) 2-0 zege, na een beschamende 0-0 ruststand. Woensdag werd in het kader van de Uhrencup vervolgens met 0-3 ruim verloren van BSC Young Boys, de Zwitsers kampioen van vorig seizoen.

Zo matig als die wedstrijden bij vlagen waren, zo overtuigend opereerde Feyenoord vrijdag. Al na twee minuten was het raak dankzij de supertandem, toen Van Persie een fijne voorzet van Berghuis met het hoofd achter keeper Jonas Omlin duwde. Niet lang daarna stond dat duo wederom aan de basis van een moment van opwinding. De twee combineerden bijzonder fraai door de Zwitserse defensie, maar op het moment dat eindstation Jens Toornstra de trekker moest overhalen, struikelde hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Berghuis en Van Persie waren in de eerste helft niet van plan gas terug te nemen. Na nog maar eens een heerlijke combinatie tussen beide aanvallers drukte Berghuis af, maar Omlin kon dat schot stoppen. De grootste (en vrijwel enige) kans voor Basel was voor basisklant Van Wolfswinkel. Nadat doelman Justin Bijlow een van richting veranderd schot met een reflex nog goed kon keren, kreeg de ex-spits van onder meer Vitesse en FC Utrecht de bal in de rebound niet binnen.

Debuut Sinisterra
Op slag van rust verdubbelde Feyenoord de voorsprong, dit keer draaiden de twee ontketende uitblinkers de rollen van aangever en afmaker om. Na een mispeer van doelman Omlin kreeg Van Persie de bal in zijn voeten, de routinier behield het overzicht en bood Berghuis een niet te missen kans: 2-0. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal tekende met een geplaatst schot na iets meer dan een uur voor de derde Feyenoord-goal, waarna hij direct naar de kant werd gehaald.

In het laatste halfuur voerde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de score op. Zonder Van Persie binnen de lijnen kon het niet anders dan dat Berghuis zijn elftal bij de hand nam: zijn vrije trap werd door Eric Botteghin hard binnengekopt. Direct na die vierde treffer wisselde Van Bronckhorst volop, zo was er het officieuze debuut van de Colombiaanse nieuweling Sinisterra, waarna Tonny Vilhena de eindstand bepaalde op 5-0. Hij schoot fraai raak op aangeven van collega-invaller Jean-Paul Boëtius en zorgde daarmee voor een mooi slotakkoord.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste (46. Nieuwkoop), Botteghin (73. Van Beek), Van der Heijden (73. Geertruida), Verdonk (73. Malacia); Wehrmann (73. Burger), Toornstra (73. Kökcü), Ayoub (63. Vilhena); Berghuis (73. Sinisterra), Van Persie (63. Touré), Larsson (73. Boëtius).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.