Productieve Vente leidt nipte oefenwinst Feyenoord in

Feyenoord heeft zaterdag ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding omgezet in winst. Na de 1-8 overwinning op SDC Putten wist het Zeeuws Elftal de aanvallers van de Rotterdammers beter in toom te houden: 0-2.

In de eerste twintig minuten was er niet uitzonderlijk veel spektakel in Zeeland, Steven Berghuis was nog het dichtste bij de openingstreffer. Zijn schot teisterde de lat. Feyenoord, dat voor het eerst in het nieuwe uitshirt speelde, kwam tegen het amateurelftal niet tot scoren in de eerste 45 minuten.

Trainer Giovanni van Bronckhorst stuurde tien nieuwe spelers het veld in na de rust, alleen keeper Justin Bijlow bleef staan. Dylan Vente, die Robin van Persie afloste, maakte na acht minuten alweer zijn vierde treffer in deze voorbereiding. Niet veel later verdubbelde Sam Larsson de marge vanuit een vrije trap.

Bij die goals bleef het in Zeeland, Feyenoord kan zich nu richten op de eerste serieuze test van de voorbereiding. Woensdag is kampioen Young Boys de tegenstander van de bekerwinnaar, daarna speelt Feyenoord nog tegen FC Basel, Fenerbahçe en Levante.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Geertruida, Malacia; Wehrmann, Kökcü, Ayoub; Berghuis, Van Persie, Boëtius

Opstelling Feyenoord tweede helft: Bijlow; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; El Bouchataoui, Toornstra, Vilhena; El Hankouri, Vente, Larsson