Feyenoord verliest oefenduel van Mainz ondanks fraaie goal Van den Belt

Reacties

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een nederlaag. Acht dagen voor de Eredivisie-hervatting tegen NEC verloor de ploeg van trainer Arne Slot van FSV Mainz 05. Een fraai doelpunt van Thomas van den Belt kwam te laat om de achterstand nog om te draaien: 1-2.

Feyenoord verliest oefenduel van Mainz ondanks fraaie goal Van den Belt
© Pro Shots

Feyenoord haalde deze week op het trainingskamp in Marbella een hoog niveau, maar kon dat zaterdagmiddag niet doorvertalen in het oefenduel met Mainz. Tegen de Bundesliga-club gaven de Rotterdammers achterin behoorlijk veel ruimte weg, wat halverwege het oefenduel leidde tot een 0-2 achterstand. Jonathan Burkardt liep een voorzet van Karim Onisiwo binnen en Silvan Widmer schoot raak in de verre hoek na een voorzet van voormalig PSV'er Phillipp Mwene.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord kreeg ook wel kansen, maar benutte die niet. Zo schoot Quinten Timber al snel voorlangs na voorbereidend werk van de in de basis gestarte Javairô Dilrosun. Uit een voorzet van de linksbenige rechtsbuiten kreeg Santiago Giménez een nog grotere kans, maar de Mexicaanse spits zag zijn kopbal worden gekeerd door doelman Robin Zentner. In het tweede blok van dertig minuten schoot Giménez uit de draai wel raak, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Even daarvoor had doelman Timon Wellenreuther, die de zieke Justin Bijlow verving, bijna de 0-3 veroorzaakt met een fout in de opbouw. Zo imponeerde Feyenoord niet in het oefenduel, dat vlak voor rust zelfs even onvriendelijk werd getuige twee opstootjes (foto). In het derde en vierde kwart waren de gemoederen na een hele reeks wissels aan beide partijen weer bedaard en hadden de Rotterdammers de overhand tegen Mainz, waar Sepp van den Berg meedeed.

Het overwicht van Feyenoord vertaalde zich niet in heel grote kansen. Zo schoot Bart Nieuwkoop een halve meter naast en stichtte Gjivai Zechiël gevaar met een schot van afstand, dat een verraderlijke stuit had. Twaalf minuten voor het einde had Thomas van den Belt wel succes met een fraaie knal in de bovenhoek. Zo viel er voor de Rotterdammers toch nog iets te juichen in Marbella, maar de oefennederlaag tegen Mainz was niet meer te voorkomen. 

Opstelling Feyenoord deel 1 & 2: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Ivanusec.

Opstelling Feyenoord deel 3 & 4: Lamprou; Nieuwkoop, Beelen, López, Read; Milambo, Zechiël, Van den Belt; Paixão, Lingr, Sauer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.