Feyenoord van Slot doet denken aan de UEFA Cup-winnende ploegen

Reacties

Feyenoord won in zijn geschiedenis twee keer de UEFA Cup, in 1973/74 en 2001/02, en zet in dit Europese seizoen prestaties neer die doen denken aan deze twee succesjaren.

Feyenoord van Slot doet denken aan de UEFA Cup-winnende ploegen
Union Berlin
Union Berlin
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

De ploeg van Arne Slot was donderdagavond met 1-2 te sterk voor Union Berlin en is nu bijna zeker van overwintering in de Conference League. De tegenstanders in dit nieuwe kindje van de UEFA zijn dan wel niet van het hoogste niveau; de prestaties van Feyenoord zijn gewoon uitstekend.

Inclusief de kwalificatiewedstrijden heeft Feyenoord dit seizoen al zeven Europese wedstrijden gewonnen. Dat is een evenaring van het clubrecord, dat werd gevestigd in het seizoen 1973/74. In dat seizoen won Feyenoord zoals gezegd de UEFA Cup.

De Rotterdammers pakten de UEFA Cup ook in het seizoen 2001/02 en maakte destijds 22 doelpunten. Het Feyenoord van Slot heeft deze prestatie donderdag geëvenaard. De Rotterdammers hebben nog vier goals nodig om er het meest trefzekere Europese seizoen ooit van te maken.

Over drie weken speelt Feyenoord uit tegen Slavia Praag. In dit duel kan de ploeg van Slot niet alleen clubrecords aanscherpen, maar ook de eerste plaats in de groep (en daarmee een ticket voor de knock-outfase) veiligstellen. De poulefase wordt door Feyenoord op 9 december afgesloten tegen Maccabi Haifa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.