Feyenoord treedt hard op tegen zwarthandel

Reacties

Feyenoord doet er alles aan om de zwarthandel in tickets voor de thuiswedstrijd van komende zondag tegen Heracles Almelo aan banden te leggen. Inmiddels zijn er al zo'n honderd seizoen- en dagkaarten geblokkeerd, melden de Rotterdammers op hun website.

Feyenoord treedt hard op tegen zwarthandel

Op diverse websites worden toegangsbewijzen voor het mogelijke kampioensduel voor woekerpijzen aangeboden, zo heeft Feyenoord geconstateerd. Dat is verboden. 'Supporters die dat wel doen, riskeren een landelijk stadionverbod van 18 maanden inclusief een geldboete van maximaal 450 euro', zo luidt het statement van de koploper van de Eredivisie. De club controleert actief op online advertenties en blokkeert waar nodig kaarten.

De titelkoorts houdt ook de supporters van Ajax in zijn greep. Willem II meldt via het Twitter-account dat er inmiddels zo'n veertig kaarten zijn geblokkeerd voor het thuisduel met de Amsterdammers. Algemeen directeur Berry van Gool waarschuwde de Ajax-fans dinsdag al in gesprek met VI. 'Volgens mij was deze wedstrijden twee maanden geleden al uitverkocht.' En: 'Er zijn verdacht veel mensen die er bij willen zijn in Tilburg.'

Zondagmiddag valt tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie de beslissing in de titelstrijd. Na de teleurstellende 3-0 nederlaag bij Excelsior moet Feyenoord in de eigen Kuip van Heracles Almelo winnen om zeker te zijn van de eerste landstitel sinds 1999. Anders zou het zomaar Ajax kunnen zijn dat er met het kampioenschap vandoor gaat. De ploeg van trainer Peter Bosz heeft na 33 speelronden maar één punt minder.

Van Groningen tot de Coolsingel: de weg van Feyenoord naar de titel
Van Bronckhorst: 'Voelde aan alles dat we het niet konden ombuigen'
Beoogde kampioenswedstrijd loopt uit op fiasco voor Feyenoord
Swart voorspelt titel Feyenoord: 'Denk dat ze dat wel voor elkaar krijgen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.