Feyenoord-talent debuteert in selectie van Slowakije

Reacties

Voor Leo Sauer (17) gaat het nu ineens heel snel. De jonge Feyenoorder heeft de volgende mijlpaal te vieren: Sauer is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Slowakije.

Feyenoord-talent debuteert in selectie van Slowakije
© Pro Shots
Portugal
Portugal
3 - 2
Slowakije
Slowakije
Luxemburg
Luxemburg
0 - 1
Slowakije
Slowakije

De vleugelaanvaller in Rotterdamse dienst ontwikkelt zich in moordend tempo, het was immers pas in de vorige interlandbreak dat Sauer zijn debuut voor Jong Slowakije kon vieren. Nu heeft Francesco Calzona, keuzeheer der Slowaken, Sauer opgeroepen voor de hoofdmacht die in de komende weken interlands gaat spelen tegen Portugal en Luxemburg.

Enige zenuwen bij de jongeling zijn te begrijpen, maar die zullen allicht verlicht worden door het feit dat Sauer niet alleen naar Slowakije hoeft af te reizen. Hij kan vanuit Rotterdam samen met zijn ploeggenoot David Háncko die kant op, want de centrumverdediger van de landskampioen hoort zoals gewoonlijk ook tot de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het worden bovendien spannende wedstrijden voor Slowakije, want de tegenstanders zijn de twee andere grote kanshebbers voor een EK-ticket. Portugal heeft drie punten meer dan Slowakije, de twee ploegen spelen op 13 oktober tegen elkaar in Porto. Drie dagen later wacht een uitbeurt in Luxemburg, het groothertogdom staat verrassend derde in de poule, slechts drie puntjes achter Slowakije.

Sauer kwam dit seizoen tot drie invalbeurten bij Feyenoord. Hij betaalde zijn trainer Arne Slot dat vertrouwen ook al terug: in de stadsderby bij Sparta Rotterdam bezorgde hij zijn ploeg in de laatste minuut een punt door de 2-2 te maken.

EK-kwalificatie

Stand Groep J EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
10
10
0
0
36-2
+34
30
2
Slowakije
10
7
1
2
17-8
+9
22
3
Luxemburg
10
5
2
3
13-19
-6
17
4
IJsland
10
3
1
6
17-16
+1
10
5
Bosnië-Herzegovina
10
3
0
7
9-20
-11
9
6
Liechtenstein
10
0
0
10
1-28
-27
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Slowakije
Meer over Slowakije
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer L. Sauer
Meer over L. Sauer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.