Feyenoord strijdend ten onder in Champions League-clash met Atlético

Reacties

Feyenoord is er woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid niet in geslaagd om de tweede overwinning in de Champions League-groepsfase te boeken. De Rotterdammers kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, maar de individuele klasse van twee topspitsen maakte het verschil.

Feyenoord strijdend ten onder in Champions League-clash met Atlético
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Al heel snel werd duidelijk dat dit een knotsgekke wedstrijd zou worden. Voor iedere tegenstander is een bezoek aan Estadio Metropolitano een hels karwei, maar Santiago Giménez-vervanger Ayase Ueda was al in de zevende minuut belangrijk voor Feyenoord. De Japanner werd in de diepte gevonden door Quinten Timber en via Jan Oblak en Mario Hermoso belandde de bal in het doel. Feyenoord opende sowieso erg sterk in de Spaanse hoofdstad, maar het stond bij rust wel 2-2.

Atlético maakte tot tweemaal toe gelijk in de eerste 45 minuten. De 1-1 was veelbesproken, omdat de goal van Álvaro Morata in eerste instantie werd afgekeurd wegens buitenspel. Na inmenging van de VAR ging het doelpunt alsnog door. Dávid Hancko zette Feyenoord vervolgens weer op voorsprong door na een vrije trap van Calvin Stengs in twee instanties binnen te werken. Enkele seconden voor het rustsignaal ging het echter weer mis voor Feyenoord: uit de kluts werkte Antoine Griezmann stijlvol binnen.

De 1-1 van Atlético Madrid

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo ging Feyenoord met gemengde gevoelens de rust in, maar het negatieve gevoel kreeg direct na de pauze de overhand. Na twee minuten kwam Feyenoord voor het eerst op achterstand te staan, na een ragfijne voorzet van Nahuel Molina maakte Morata zijn tweede van de avond. Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen en creëerde kansen via Igor Paixão (schoten van afstand) en invaller Yankuba Minteh. De huurling was zijn basisplek kwijtgeraakt door de inbreng van Zerrouki en kreeg twintig minuten voor tijd een grote kans. Onder druk schoot hij in de één op één met Oblak op de Sloveense keeper.

Met de inbreng van Alireza Jahanbakhsh deed trainer Arne Slot een uiterste poging om een comeback te bewerkstelligen, maar Atlético gaf zijn eerste voorsprong van de avond niet weg. Daardoor blijft Feyenoord op drie punten staan in Groep E, Atlético komt voorlopig met vier punten bovenaan te staan. De eerstvolgende Europese wedstrijden van Feyenoord zijn tegen Lazio, te beginnen in De Kuip op 25 oktober.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.