Feyenoord scoort 'altijd' tegen Heerenveen, Zwinkels gaat voor ADO-mijlpaal

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Feyenoord ontvangt SC Heerenveen en ADO Den Haag speelt tegen Roda JC Kerkrade.

Feyenoord scoort 'altijd' tegen Heerenveen, Zwinkels gaat voor ADO-mijlpaal

ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Reinold Wiedemeijer
Laatste 5 Eredivisie-duels ADO Den Haag:7 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Roda JC Kerkrade:4 punten

Actueel

• ADO Den Haag boekte afgelopen weekeinde een knappe 2-3 overwinning bij FC Twente en begon daardoor deze midweekse speelronde op de achtste plaats. Daar kan Roda JC Kerkrade alleen maar van dromen. Hoewel de Limburgers de laatste weken de nodige puntjes bij elkaar sprokkelden, staan ze nog altijd in de degradatiezone.

• Robert Zwinkels kan zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd voor ADO Den Haag afwerken, 4.329 dagen na zijn eerste optreden voor de residentieclub op het hoogste niveau.

• In 2017 leed Roda JC Kerkrade reeds dertien nederlagen in Eredivisie-uitduels. Nog nooit gingen de Limburgers in één kalenderjaar veertien keer onderuit buitenshuis.

ADO Den Haag realiseerde afgelopen weekeinde een knappe zege bij FC Twente.

• Afgelopen weekeinde tegen FC Groningen gaf Roda JC Kerkrade een 2-0 voorsprong uit handen. Dat duel past in een patroon. De formatie van Robert Molenaar kwam dit seizoen in zeven wedstrijden op voorsprong, maar won er daarvan slechts drie.

ADO Den Haag staat te boek als de oudste Eredivisie-ploeg. De gemiddelde leeftijd van een basisspeler lag in de eerste vijftien speelrondes op precies 27 jaar.

• Bij vier van de laatste zes goals van Roda JC Kerkrade was Simon Gustafson rechtstreeks betrokken door zelf te scoren (twee keer) of de assist te verzorgen (eveneens twee keer).

Historie

• ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade stond 26 keer eerder op het programma in de Eredivisie. Een duidelijk bovenliggende partij is er niet met tien thuiszeges, zeven gelijke spelen en negen overwinningen voor de bezoekers.

• Van de laatste acht ontmoetingen tussen deze teams, wedstrijden in Kerkrade meegerekend, eindigden er liefst vijf in een gelijkspel.

De laatste 5 Eredivisie-edities van ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade:

Seizoen:Uitslag:
2011/123-3
2012/132-2
2013/140-4
2015/162-2
2016/174-1

Feyenoord - SC Heerenveen

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Kevin Blom
Laatste 5 Eredivisie-duels Feyenoord:9 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels SC Heerenveen:5 punten

Actueel

• Feyenoord kwam afgelopen weekeinde niet in actie; door het winterweer ging het uitduel met FC Utrecht niet door. De Rotterdammers hebben een reeks zeges nodig om zich te gaan melden in de titelrace. Opponent SC Heerenveen is na een goede seizoenstart weggezakt.

• In de laatste vijf competitieduels in De Kuip kwam Feyenoord slechts driemaal tot scoren. Alleen in het seizoen 1990/91 zetten de Rotterdammers een slechtere reeks neer.

SC Heerenveen leed in de voorbije negen speelrondes liefst zes nederlagen. Alleen FC Twente ging in deze periode net zo vaak onderuit.

De equipe van Jurgen Streppel verspeelde dit seizoen zestien punten in duels waarin het op voorsprong kwam. Ook afgelopen weekeinde tegen VVV-Venlo gaven de Friezen een voordelige marge uit handen.

Stijn Schaars gaat op voor zijn 250ste wedstrijd in de Eredivisie. De SC Heerenveen-routinier is dit seizoen de op Hakim Ziyech na middenvelder met de meeste balcontacten in de competitie.

Historie

Slechts twee keer boekte SC Heerenveen een Eredivisie-uitzege bij Feyenoord. Veertien keer pakte Feyenoord het maximale aantal punten en negen ontmoetingen eindigden onbeslist.

• In de laatste zeven seizoenen zette Feyenoord slechts één thuisduel met SC Heerenveen in winst om. Liefst vijf keer rolde er een remise uit de bus.

Feyenoord kwam in zijn laatste 23 Eredivisie-thuisduels met SC Heerenveen altijd tot scoren. Op 1 maart 1994 slaagden de Rotterdammers daar voor het laatst niet in.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Feyenoord - SC Heerenveen:

Seizoen:Uitslag:
2012/131-1
2013/142-0
2014/151-1
2015/161-2
2016/172-2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.