Feyenoord mag Union dankbaar zijn: 'Net te veel uitglijders'

Reacties

Union Berlin heeft zichzelf tekortgedaan tegen Feyenoord. Dat is de conclusie van de Berlijnse club én de Duitse media na de Rotterdamse zege in de natte Duitse hoofdstad.

Feyenoord mag Union dankbaar zijn: 'Net te veel uitglijders'
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

'Nieuwe rellen, een enorme blunder van keeper Andreas Luthe, twee rode kaarten en de volgende ronde nog verder weg: Union incasseerde op een verhitte Europese avond een volgende klap', vatte Sport1 de Conference League-avond voor de Berlijnse ploeg samen.

Die Eisern konden het zichzelf verwijten. 'Union verslaat zichzelf', schrijft BILD. 'De droom om door te gaan in de Conference League is voor Die Köpenicker bijna voorbij.' Meer aandacht werd in de Duitse krant besteed aan het 'Hooligan-alarm in Berlijn' waarbij aan het einde van het artikel fijntjes werd opgemerkt dat 'alleen de bestuurders van Feyenoord en Union samen waren'.

'Net te veel uitglijders: Union klopt zichzelf', is Kicker duidelijk waar de oorzaak van de Berlijnse verliesbeurt ligt. 'Luthe glijdt uit en Union Berlin verliest', schrijft de Berliner Zeitung, waar de Berliner Morgenpost spreekt van 'Luthe blundert, Union verliest ongelukkig van Feyenoord'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rani Khedira wilde de schuld niet leggen bij de blunderende Luthe, die met zijn letterlijke uitglijder de 1-2 van Cyriel Dessers op een presenteerblaadje aanbood. 'Zoiets kan helaas op zo'n kloteveld gebeuren', zei de middenvelder. 'Hij kan er niets aan doen.' Ook Marvin Friedrich nam de keeper in bescherming. 'Hij speelt een uitstekend seizoen. Hij is onze laatste man, fouten horen erbij, zeker bij zo'n veld.'

Volgens trainer Urs Fischer had Union niet hoeven te verliezen. 'Over de negentig minuten was het een onnodige nederlaag. We hebben genoeg kansen gehad om een voorsprong te nemen. Dat is ons niet gelukt. Daarna was het een fout te veel en de twee momenten van een verlies van beheersing. Dan verlies je de wedstrijd. Fouten horen bij het voetbal en die werden nu afgestraft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.