Feyenoord loopt tegen eerste nederlaag sinds oktober aan

Reacties

Feyenoord is er vrijdag niet in geslaagd om ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft winnend af te sluiten. Stade Rennais, de nummer drie van Frankrijk en overwinteraar in de Europa League, was in Portugal te sterk met 2-1.

Feyenoord loopt tegen eerste nederlaag sinds oktober aan
© Pro Shots

De Rotterdammers hadden nog niet elke international terug in de selectie, zo ontbraken Justin Bijlow en Sebastian Szymanski. Alireza Jahanbakhsh was er wel weer bij na zijn WK-deelname met Iran. Hij viel direct na rust in, toen het nog 1-1 stond. Arnaud Kalimuendo opende al heel vroeg de score namens de Fransen, Orkun Kökçü (hoofdfoto) maakte gelijk na goed voorbereidend werk van Igor Paixão en Santiago Giménez. In het laatste kwartier van de wedstrijd maakte Stade Rennais de winnende vanaf de stip na hands bij Feyenoord. Matthis Abline schoot de bal achter keeper Timon Wellenreuther.

Voor Feyenoord is het de eerste nederlaag sinds 27 oktober, toen er in Oostenrijk met 1-0 werd verloren van Sturm Graz in de groepsfase van de Europa League. Eerder deze voorbereiding won Feyenoord nog de oefenwedstrijden tegen KV Oostende (2-0) en Strasbourg (1-0).

Opstelling Feyenoord eerste helft: Wellenreuther; Pedersen, Hancko, Rasmussen, López; Timber, Kökçü, Dilrosun; Walemark, Giménez, Paixão.

Opstelling Feyenoord na zestig minuten: Wellenreuther; Benita, Hokke, Hartman, Kleijn; Milambo, Bullaude, Taabouni; Slory, Jahanbakhsh, Sauer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.