Taabouni maakt het verschil voor Feyenoord in oefenduel met Strasbourg

Feyenoord heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen gewonnen. Na het Belgische KV Oostende werd dinsdag het Franse RC Strasbourg verslagen: 1-0.

© Feyenoord TV

De selectie van Feyenoord verblijft momenteel in Portugal, waar het tot het einde van deze week op trainingskamp is. Dinsdagavond werd er geoefend in het Estádio Algarve. De eerste helft viel tegen: Feyenoord kwam voor rust nauwelijks tot kansen. De grootste mogelijkheid was kort voor de onderbreking voor David Hancko, maar zijn kopbal werd gekeerd.

Voor de tweede helft kwamen er tien nieuwe spelers binnen de lijnen bij Feyenoord. Alleen doelman Ofir Marciano bleef staan en hij zag Mohamed Taabouni voor het winnende doelpunt zorgen. Igor Paixão verdiende op de rand van het vijandelijke strafschopgebied een vrije trap, die werd binnengeschoten door Taabouni.

De volgende oefenwedstrijd die Feyenoord speelt is volgende week vrijdag. Go Ahead Eagles komt dan naar Varkenoord. Op 28 december wordt er in De Kuip nog gespard met FC Emmen, waarna voor Feyenoord de Eredivisie op 8 januari hervat wordt met een uitduel bij FC Utrecht.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Marciano; Benita, Wieffer, Hancko, Hartman; Kökcü, Bullaude, Karim; Wålemark, Dilrosun, Sauer.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano; Pedersen, Rasmussen, Lopez, Kleijn; Timber, Taabouni, Milambo; Slory, Gimenez, Paixão.