Feyenoord kruipt in underdogrol: 'We hebben niets te verliezen'

Reacties

Feyenoord moet donderdag op een klein wonder hopen om overwintering in de Europa League te bewerkstelligen, uitgerekend tegen het sterke FC Porto. Trainer Dick Advocaat tempert de verwachtingen.

Feyenoord kruipt in underdogrol: 'We hebben niets te verliezen'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Zelfs bij een overwinning in Portugal is Feyenoord niet zeker van de knock-outfase, bij winst moet op dezelfde avond Rangers FC winnen van Young Boys. Advocaat denkt niet dat hij ook maar iets hoeft te doen om zijn spelers te motiveren. 'Dit is een fantastisch affiche. Omdat ze in dit stadion spelen hoef je de spelers niet meer te motiveren. Als je met plezier en strijd speelt, kun je het ieder team moeilijk maken', voorspelt Advocaat.

Eric Botteghin schoof ook aan tijdens het persmoment, hij verwacht ook een lastig duel. 'Zij waren de sterkste tegenstander waar wij in Europa tegen gespeeld hebben, maar we moeten met vertrouwen spelen. Iedereen moet top presteren om deze wedstrijd te winnen. We moeten als team functioneren', vindt de Braziliaan.

Ook Advocaat somt op waar Feyenoord aan moet voldoen voor een stunt tegen FC Porto. 'We kunnen voor een verrassing zorgen als we vrijuit voetballen, defensief goed staan en initiatief nemen als we de bal hebben. Je moet het ook durven. We hebben niets te verliezen in mijn ogen, maar we gaan het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.'

Door een succesvol protest zitten er donderdagavond gewoon Feyenoord-fans in het stadion van FC Porto. 'Er zijn 2.500 man gekomen', weet Advocaat. 'Het toont aan dat het nog steeds erg leeft. Alleen al voor de mensen die naar Portugal zijn gekomen moeten we zorgen dat we een goede prestatie leveren.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.