Feyenoord is gewaarschuwd: EL geen troostprijs voor vaste CL-klant Porto

Reacties

Feyenoord vecht donderdagavond voor zijn laatste (kleine) kans op Europese overwintering, maar doet dat tegen een gefocust FC Porto. Volgens routinier Pepe is er voor FC Porto veel aan gelegen om zich te mogen melden in de zestiende finale van het toernooi.

Feyenoord is gewaarschuwd: EL geen troostprijs voor vaste CL-klant Porto
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

FC Porto is normaal gesproken een vaste klant in de Champions League, sinds 2011 waren de Portugezen er altijd bij tijdens de groepsfase van het elitetoernooi. In de afgelopen jaren werd vijfmaal de knock-outfase van de Champions League bereikt. Dit seizoen ging het echter al vroeg mis voor FC Porto, in de derde kwalificatieronde werd verloren van het Russische FK Krasnodar. Hierdoor bleef het bij een avontuur in de Europa League voor FC Porto.

Ondanks het abonnement op deelname aan de Champions League voelt de Europa League niet als troostprijs voor FC Porto. Pepe: 'Fans dachten dat de Europa League waardeloos zou zijn voor ons, maar vanaf het eerste moment hebben we alles gegeven in deze competitie. Deze laatste wedstrijd wordt belangrijk voor ons, ook omdat we van tevoren wisten dat deze groep geen makkelijke zou worden.'

Pepe zag in de afgelopen maanden dat iedereen van iedereen kon winnen in Groep G. 'We hebben eerste en laatste gestaan, nu hebben we alles nog in eigen hand.' Voor Feyenoord bestaat er nog een kleine kans om door te gaan. Er moet dan allereerst gewonnen worden van FC Porto, maar dan nog is Feyenoord afhankelijk van het resultaat bij Rangers FC – Young Boys, omdat het onderling resultaat van beide teams in het nadeel van Feyenoord is. De Schotten moeten donderdag in eigen huis winnen, anders is een eventuele stunt van Feyenoord in Porto voor niets geweest.

Twee maanden geleden won Feyenoord in eigen huis met 2-0 van FC Porto, sindsdien is er veel veranderd bij de club. Trainer Jaap Stam vertrok en werd vervangen door Dick Advocaat. Bij FC Porto mocht trainer Sérgio Conceicao, ondanks weinig overtuigende resultaten in Europa, wel blijven zitten. 'FC Porto is aan zijn stand verplicht om ook na de winter actief te zijn in Europa', zei de Portugees op het persmoment voor het duel met Feyenoord.

'De groep waarin we zitten is erg in balans en daardoor ook zwaar', kijkt Conceicao terug op de duels in Groep G. 'Maar in theorie zijn wij het sterkste team in deze poule. Dat blijft natuurlijk een theorie, want het draait uiteindelijk ook om inspiratie en inzet. Ik heb extreem veel vertrouwen in een goed resultaat donderdagavond.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.