Feyenoord klopt Sparta na dolle twee minuten en zadelt Aboutaleb met probleem op

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De derby tegen Sparta Rotterdam werd door twee goals binnen twee minuten eenvoudig gewonnen.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Sparta Rotterdam

Feyenoord verkeerde de laatste weken niet in de beste vorm. Er werd gelijkgespeeld tegen Vitesse, verloren van ADO Den Haag en Ajax, waarna ook tegen Heracles Almelo een gelijkspel volgde. De laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen werd wel met 3-0 gewonnen van RKC Waalwijk en coach Dick Advocaat was dan ook stellig in aanloop naar het duel met stadgenoot Sparta Rotterdam. 'Wij zijn nog gewoon favoriet. Waarom? Omdat wij vijfde zijn en Sparta achtste.'

En Advocaat kreeg ook zijn gelijk. In een tijdsbestek van twee minuten had Feyenoord de klus geklaard tegen Sparta. Het was na ruim een half uur Adil Auassar, die vroeg in de wedstrijd even niet door leek te kunnen, die een ondhandige tackle op Ridgeciano Haps inzette. De kersverse international van Suriname ging over het been en kreeg een penalty van arbiter Jochem Kamphuis. Die penalty was een koud kunstje voor Steven Berghuis. De captain van Feyenoord schoot de bal hard tegen de touwen: 1-0.

Twee minuten later was zoals gezegd ook de 2-0 een feit. Luis Sinisterra probeerde met zijn voorzet Nicolai Jørgensen te bereiken. De Deense spits was in duel met Tom Beugelsdijk en de Deen hield de Sparta-verdediger ook even vast, maar Kamphuis wilde niets weten van een overtreding. Hoewel het moeilijk te zien was of Jørgensen of Beugelsdijk de bal als laatste raakte, schreef Feyenoord in elk geval een tweede goal bij. Uiteindelijk kreeg Beugelsdijk een eigen goal op zijn naam.

Na die 2-0 was er van een spannende wedstrijd geen sprake meer. Ook in de tweede helft wist Sparta de spanning niet meer terug te brengen in de wedstrijd terwijl Mark Diemers nog dicht bij de 3-0 was. Hij stuitte op de vuisten van Maduka Okoye. De Sparta-doelman moest ook nog redding brengen op schoten van Jens Toornstra en EK-ganger Robert Bozeník, maar dat deed hij uitstekend. Zo kwam er na rust geen verandering meer in de score, mede omdat Orkun Kökçü nog de paal trof, en Feyenoord trakteerde de aanwezige fans zo op een zege.

Songfestival
Nu Feyenoord daadwerkelijk in de finale van de play-offs (tegen FC Utrecht) staat, moet burgemeester Ahmed Aboutaleb op zoek naar een oplossing voor zaterdag. De burgemeester wil die wedstrijd in De Kuip in principe niet organiseren, omdat die avond ook de finale van het Eurovisie Songfestival plaatsvindt in de stad. 'Ik kan me niet voorstellen dat hij het Songfestival belangrijker vindt. Of hij moet geen verstand van voetbal hebben… Ik heb het voetbal in ieder geval hoger staan', liet Advocaat daar al over weten.